donderdag 19 januari 2017

SaLuSa Boodschap 21 / Via Dani /19 januari 2017

SaLuSa 
Boodschap 21
Via Dani /19 januari 2017

Anderen vertrouwen lijkt gemakkelijker te zijn dan jezelf te vertrouwen. Je kunt hun energie voelen, je kunt hen in de hun ogen kijken en hen horen spreken, dus je hebt genoeg bewijzen om het wezen voor je te kunnen vertrouwen, niet te vertrouwen. Maar waar krijg je het bewijs voor jezelf? En wat betekent het om jezelf helemaal te vertrouwen? Sommigen denken dat het gemakkelijk is om die vraag te beantwoorden, sommige denken dat het niet zo eenvoudig beantwoord kan worden en sommigen denken dat dit helemaal niet beantwoord kan worden, dat het moet worden gevoeld.

Alle antwoorden zouden van toepassing kunnen zijn, omdat je ofwel jezelf vertrouwd of niet en je geen enkel bewijs nodig hebt, maar er is behoefte aan bewijs om de les van vertrouwen te begrijpen - het bewijs hiervoor is de werkelijke ervaring die ons leidt naar het begrijpen- en ten slotte als je niet dezelfde energie voelt als wanneer je vertrouwen in iets of iemand anders, weet je dat je jezelf niet volledig vertrouwt.


zondag 15 januari 2017

SaLuSa Boodschap 20 / Door Dani / 15 januari 2017

SaLuSa
Boodschap 20
Door Dani / 15 januari 2017


Voor sommigen van jullie betekent het verplaatsen naar het "hogere" het opgeven van alle dingen, vrienden en alles wat je maar wilt. Maar als jullie je realiseren dat alle dingen bestaan alleen omdat jullie ze hebben gecreëerd om jullie te helpen begrijpen en te "overleven" in deze zeer fysieke realiteit, is er ineens geen item meer waar jullie mee verbonden zijn, geen item dat jullie echt gelukkig maakt. En als je denkt aan alle vrienden waar jullie niet langer mee omgaan of niet begrijpen, komen jullie er simpelweg achter dat alle andere mensen jullie vrienden zijn en dat onvoorwaardelijke liefde wordt gedeeld met hen allen, niet alleen die paar waarvan jullie dachten dat het jullie vrienden waren. Jullie hebben niemand nodig om je goedkeuring te geven voor hetgeen jouw hart weet, hoeft niemand je te vertellen wat te doen of wat te denken. Dit is hoe de meeste oude vriendschappen ongeveer waren of zijn - verbonden zijn met iemand alleen omdat ze jou vertellen wat je wilt horen. Er waren en zijn ook vriendschappen op basis van jullie karmische kwesties, die voelde of het gevoel gaven dat je helemaal niet bij hen wil zijn, maar toch is er een onzichtbare energie die jou naar hen toe drijft.

Een andere kwestie is het opgeven van wat je graag doet - in feite is dit slechts je gedachten die ervoor zorgt dat je het voelt op deze manier, gedachten dat je het echt niet meer leuk vindt om bepaalde dingen te doen, maar toch zie je zoveel anderen ervan genieten en dit geeft je het gevoel van opgeven, want je was gewoon te behoren tot het oude relatie bestaan, gebaseerd op alles wat hierboven is beschreven.