vrijdag 5 juli 2013

Orin "Transparantie – Transparant Zijn" / 5 Juli 2013 / Sanaya Roman

Orin
"Transparantie – Transparant Zijn"
5 Juli 2013 / Sanaya Roman

Als jij jouw werk richting de wereld onder woorden brengt en door dienstbaarheid groeit, zal je vele soorten van energieën en mensen tegenkomen. Je zult je meer bewust worden van de subtiele energieën rondom jou heen en van de gedachten en gevoelens van andere mensen. Je zult willen leren hoe je op een manier met deze energieën om moet gaan die jou toestaat om een bron van licht te zijn, ongeacht in wat voor type energie jij je bevindt.
Leren hoe kalm en gecentreerd te blijven in jouw eigen energie terwijl je andere energieën, gedachten en gevoelens van de mensen rondom jou heen ervaart zou mogelijk genoemd kunnen worden "transparant zijn". Wanneer je transparant bent, kan je comfortabel met veel verschillende soorten van mensen samenzijn. Je kunt leren te genieten van wat er positief aan hen is en manieren ontdekken om zelfs hoger te gaan wanneer jij je in de buurt van energieën bevindt die niet zo harmonieus als die van jou zijn.

Om spiritueel te groeien, hoef je geen volmaakte omgeving te creëren, geen negativiteit om je heen te hebben, of je uit de wereld terug te trekken. Je bent hier om te leren hoe jouw Hogere Zelf te zijn te midden van de soorten van energieën die op de Aarde aanwezig zijn. Je kunt groeien en liefde in jouw hart vinden zelfs in de buurt van mensen die niet van een gelijkaardige trilling zijn.
Sommigen van jullie denken, dat als je echt een geëvolueerd wezen zou zijn, je geboren zou zijn bij ouders die jou in milieus opgevoed zouden hebben van volledige liefde en ondersteuning. Je denkt dat je nu al volledig ontwikkeld en volmaakt zou zijn geweest, nooit enige pijn of negativiteit ervarend. In plaats daarvan, wilden velen van jullie geboren worden in omgevingen die jullie zouden onderwijzen over de energieën in de wereld en die jullie helpen om op een jonge leeftijd gewend aan hen te raken. Je wordt niet sterk door die situaties te zoeken die jou beschut en beschermd houden; je wordt sterk door alle verschillende soorten van weertypes te navigeren, jouw kracht en richting van binnenuit vindend. Als je enige rancune voelt omdat je een moeilijke jeugd gehad hebt, laat het los, en waardeer alle kracht die je van de situatie waarmee je opgroeide verkreeg.
Op diverse tijden in je leven kan je in de buurt van mensen geweest zijn waarmee je het moeilijk had om van hen te houden/hen aardig te vinden. Kijk naar de omstandigheden die je op dit moment in jouw leven hebt. Als je in de buurt bent van mensen of energieën waar jij niet comfortabel mee bent, zie hen als kansen die jou aangeboden worden voor spirituele groei door jou meer te leren over het transparant worden. De gedachten en gevoelens van mensen waar je de meeste moeite mee hebt om je daarmee te harmoniseren, zijn eigenlijk degenen die jou de meeste groei zullen geven wanneer je leert om transparant jegens hen te zijn. Dat is waarom je deze mensen in jouw leven aangetrokken hebt.  

Wat voor soort van emotionele energie vind jij het moeilijkst om daar vreedzaam bij in de buurt te zijn - kwaadheid, frustratie, ongerustheid, ongeduld, gekwetste gevoelens, klagen, eigengerechtigdheid, koppigheid, onverschilligheid, onbekwaamheid, manipulerend of controlerend? Deze zijn de werkelijke emoties waartoe jij in toenemende mate transparant tot moet worden, met het oog op de spirituele groei en om meer macht/kracht te vergaren. Je zou kunnen proberen om deze energieën te vermijden door van werk te veranderen of te verhuizen en dus weg te gaan van de buren die het jou lastig maken. Nochtans, zal je onophoudelijk mensen aantrekken met gelijkaardige energieën totdat je leert hoe je gebalanceerd en in jouw centrum moet blijven wanneer je bij hen in de buurt bent.  
Om transparant te worden, maak geen oordelen over anderen hun gedrag.
Om transparant te worden, begin door niet te reageren op wat mensen doen. Wanneer je emotioneel over hun gedrag wordt ben je niet transparant jegens hun energie. Wanneer je eenmaal gelijkmoedig bent en handelt vanuit jouw kalme, heldere/duidelijke centrum, zullen de acties die je onderneemt de acties zijn welke de meeste resultaten zullen creëren.
Eén van de beste manieren om transparant te worden is om enige aspecten van het gedrag van anderen te vinden waarmee jij kunt harmoniseren. Dit zal jou toestaan om rustig genoeg te blijven om te weten welke actie te ondernemen vanuit een duidelijk, gebalanceerd kader van de geest. Bijvoorbeeld, als een groep een luidruchtig feest naast jou geeft en je ontdekt bij jezelf dat je kwaad begint te worden, vind iets in hun energie dat je leuk vindt. Je zou je af kunnen stemmen op het aspect van het feest, vreugde, en los te laten wat aanwezig is, zelfs als het in een andere vorm tot uitdrukking gebracht wordt dan dat jij zou gebruiken.
Als iemand tegen een andere persoon schreeuwt en je ontdekt bij jezelf dat je overstuur raakt, focus je op de lessen die deze twee elkaar leren, hun zorgzaamheid, hun ongerustheid over de uitkomst. In iedere situatie zijn er hogere en lagere frequenties waarop jij je af kunt stemmen. Je kunt transparant worden tot lagere frequenties door je niet op hen te focussen en in plaats daarvan de hogere aspecten van de situatie te ontdekken en je daarop af te stemmen.
Als mensen intimiderend zijn, bedreigend, of zij proberen om jou te controleren, verbeeld je hen dan als één centimeter lang. Zou je nog steeds op dezelfde manier reageren? Als mensen kwaad of agressief zijn, zie hen dan als kleine kinderen die er een woedeaanval tegenaan gooien, want zij brengen hun kleine zelven tot uitdrukking, niet hun Hogere Zelven.
Als iemand zich niet op de manier gedraagt zoals jij wilt dat zij doen, stuur hen liefde en acceptatie voor wie zij zijn in plaats van kwaad op hen te worden. Je kunt dit oefenen door jezelf in een situatie te visualiseren welke jou in het verleden dwars zat en jezelf voor te stellen met liefde te reageren. Bijvoorbeeld, stel jezelf voor dat je met iemand spreekt die gesloten is richting jou of die jou in een krachtmeting trekt. Met hen vechten brengt jou naar beneden naar hun niveau. In plaats daarvan, plaats licht om jezelf heen om jouw eigen energie prachtig te maken, open je hart, en weiger om hun verstoorde energie in jouw leven toe te staan. Je kunt kiezen om de emoties van andere mensen door jou heen te laten stromen alsof zij van een andere frequentie gemaakt waren.
 – Orin (Spirituele Groei)
Vertaling: Cobie de Haan -http://www.denkmetjehart.blogspot.nl