donderdag 2 februari 2017

SaLuSa Boodschap 23 / via Dani / Donderdag 2 februari 2017

SaLuSa
Boodschap 23
via Dani / Donderdag 2 februari 2017

In onze constante zoektocht naar de waarheid, zijn we inzichten aan het verzamelen, die ons verder brengen. In elk van onze acties is het verlangen om te weten, verder te gaan dan onze eigen grenzen. We ervaren veel dingen die ons begeleiden naar zeker begrip en alleen nadat we begrijpen kunnen ze worden losgelaten. Daarom lijkt het er misschien op dat je een aantal dingen keer op keer ervaart totdat je de belangrijkste reden ziet. Als je kijkt naar bepaalde ervaring, als iemand anders deze ervaring heeft, kun je deze bekijken vanuit verschillende hoeken en het kan je waardevolle informatie verschaffen die je zal helpen het te begrijpen, want het is soms moeilijk om je echt los te maken van innerlijke gevoelens die elke keer weer omhoog komen wanneer er een bepaald ding met je gebeurt. Die gevoelens zijn een natuurlijke reactie en ze zijn jouw teken dat er iets opgeruimd, overdacht en begrepen moet worden. Het merendeel van de tijd zijn ze niet erg aangenaam en zorgen ervoor dat je minder aan het zelf denkt, wat natuurlijk een verstopping van de energiestroom veroorzaakt.

Daarom is het handig als je naar de kwestie kijkt "met de ogen van een waarnemer" en laat jezelf betrokken zijn als de andere luisteraar. Je weet dat het altijd geholpen heeft wanneer je sprak met iemand die jou begreep en het feit dat iemand luisterde staat je toe om moeilijke ervaringen te verwerken. Maar innerlijke individuele kwesties, is niemand in staat echt te begrijpen, behalve jijzelf, in de meeste gevallen kun je niet simpel het ding rond vertellen, dus maak je los van die bepaalde ervaring en kijk ernaar en het bekijken vanuit verschillende perspectieven zou een grote hulp kunnen zijn. Sta jezelf gewoon toe erover te denken zonder oordeel zoals je doet wanneer je nadenkt over vergelijkbare ervaringen van anderen.

Het meest moeilijk is om zichzelf niet te oordelen, zelfs als je duidelijk het punt begrijpt van al je ervaringen en als we naar hen kijken als een geheel, weet je dat ze allemaal noodzakelijk waren en jouw in staat stelde naar hier te verplaatsen, naar het Nu. Beste vrienden, realiseer jullie dat een ieder van ons ups en downs, duisternis en licht, oorlog en vrede - en ook innerlijke en uiterlijke vrede heeft ervaren - en De Schepper maakte ons allemaal perfect in en uit Liefde. En deze Liefde is overal, en in iedereen.

SaLuSa

Bron: http://salusanewmessages.blogspot.nl/


Vertaling: wakkeremensen.blogspot.nl