vrijdag 24 augustus 2018

Time Bender, de man die kwam om de Aarde te redden, een boek van Tijn Touber – 3e hoofdstuk DADI JANKI


Time Bender, de man die kwam om de Aarde te redden, een boek van Tijn Touber – 3e hoofdstuk

Voor Juno, mijn ruimtevriend

3. DADI JANKI

‘Tell your leader, Sir or Ma’am, we come in peace. We mean no harm.
Somewhere out there in the unknown all ET’s are phoning home.’
‘Vertel uw leider, meneer of mevrouw, dat wij in vrede komen. Wij willen geen kwaad doen. Ergens daarbuiten in het onbekende zijn alle buitenaardsen met thuis aan het bellen.’

‘Aliens’ by Coldplay, from their album Kaleidoscope.

Terug in Nederland word ik onmiddellijk in de stress van alledag getrokken. Mijn band gaat weer op tournee en deze keer reizen wij door Duitsland, Spanje en België. Ik mis Anna en schrijf haar briefkaarten vanuit elke stad. Ik teken mijzelf, met mijn gitaar staand voor een monument of concertgebouw. Zij stuurt mij briefkaarten van Cadaques en Barcelona. Na een jaar stopt zij opeens met schrijven.

Ik mis haar. Zij heeft mij heel erg geholpen om weer plezier te hebben in muziek maken. Het was heerlijk om met haar te spelen want de liedjes waren zo eenvoudig en maakten het mogelijk om te improviseren en zonder na te denken met de muziek mee te glijden. Er was geen star kader, geen zorgvuldig geoefende stappen, geen opnamemaatschappij. Elke keer dat wij speelden waren de liedjes anders, fris, nieuw. Zij liet mij zien dat goede muziek niet zozeer gaat over het technische aspect maar over soul, lef en gevoel. Mijn band wordt meer een soulband en wij hebben zelfs een volledige hoorn sectie op enig moment. Ik voel mij als Otis Redding stampend op de goede vibes en heftige beats van de pakkende tunes als wij van stad naar stad reizen. Op enig moment heeft zelfs Prince belangstelling om producer van de band te zijn. De jaren glijden voorbij in een fantastische waas van muziek, opwinding, hoogte- en laagtepunten en heel veel plezier.woensdag 22 augustus 2018

Time Bender, de man die kwam om de Aarde te redden, een boek van Tijn Touber – 2e hoofdstuk SALVADOR DALI


Time Bender, de man die kwam om de Aarde te redden, een boek van Tijn Touber – 2e hoofdstuk

Voor Juno, mijn ruimtevriend
  
2. SALVADOR DALI

‘And up in the clouds I can imagine UFOs chuckle to themselves: “Heh heh.”

They saying: “Those people so uptight, they sure know how to make a mess, hey!”’

‘En daarboven in de wolken kan ik mij UFO’s voorstellen die in zichzelf grinniken “hey hey”
Ze zeggen “Die mensen zo opgejaagd, zij weten goed hoe ze een puinhoop maken, hey”.’


Jimi Hendrix, guitarist, singer, songwriter.

Vijf maanden later bevind ik mij in een vliegtuig naar Barcelona. Ik heb een pauze nodig van de music scene. De titelsong voor de film werd een hit single in Nederland en de zaken werden daarna wat krankzinnig. Ik was bijna non stop op reis met mijn band en de platenmaatschappij keek constant over mijn schouder, gespannen afwachtend dat ik weer een pakkende tune zou schrijven.

Het haalde voor mij wat van de lol weg van het muziek maken. Ik speel gitaar sinds ik tien was en ik kan mij geen dag herinneren dat ik niet heb genoten van het gezelschap van mijn betrouwbare instrument. Ik weigerde op vakantie met mijn ouders te gaan als ik niet mijn gitaar kon meenemen. Dit was natuurlijk een gedoe want onze auto was gewoonlijk tot het maximum volgepakt. Maar uiteindelijk zou ik altijd mijn zin krijgen, want mijn ouders zagen dat het gewoon te wreed zou zijn om mij voor een paar weken van mijn vriend te scheiden.

dinsdag 21 augustus 2018

Time Bender, de man die kwam om de Aarde te redden, een boek van Tijn Touber – 1e hoofdstuk / 20 augustus 2018


Time Bender, de man die kwam om de Aarde te redden, een boek van Tijn Touber – 1e hoofdstuk
20 augustus 2018

Het door Tijn Touber geschreven boek Time Bender staat als ‘free download’ e-book op zijn website. Het is geschreven als een roman, maar de informatie erin komt verrassend overeen met de informatie die Cobra geeft over de creatie van de mens en onze ware geschiedenis. Hier is de synopsis:

Net wanneer de situatie op de planeet Aarde ondraaglijk wordt verschijnt er een man om de dag te redden. Time Bender vertelt ons dat onze planeet het meest waardevolle juweel van de kosmos is omdat deze het DNA draagt van zo ongeveer elke species in het universum. Dat is waarom onze voorvaderen het de Levende Bibliotheek noemden en er zijn veel galactische oorlogen over haar gevochten. Aangezien de tijd beperkt is en de inzet hoog, is een pact van vrienden gevormd om de Levende Bibliotheek te redden uit de greep van het kwade. Time Bender onthult ons verborgen verleden en onze mogelijke toekomst.

“De Aarde is het derde grote experiment om een planeet te zaaien om de polariteiten op te lossen. Dat is waarom het hele universum meekijkt. Hopelijk zal dit het laatste experiment zijn. Jullie werken een kosmisch thema uit dat eonen geleden is begonnen. Jullie proberen oude conflicten te genezen door deze issues in moderne tijden omhoog te halen. Als jullie dat kunnen begrijpen, en leren van eerdere fouten, zal het Spel van Leven evolueren naar een hoger niveau. Als jullie in staat zijn om de puzzel op te lossen zullen jullie je voorvaderen helpen om verder te gaan en hun wezens weer in het geheel te integreren. Jullie zijn degenen die dit kunnen laten gebeuren. Jullie zijn degenen waarop wij hebben gewacht.” TIME BENDER